Heropening op 22 september een succes.

We hebben de afronding van 10 maanden verbouwing uitbundig gevierd. Na een toespraak van voorzitter Bakker waarin velen werden bedankt voor hun flexibele opstelling in de lange periode dat de Schakel een soort van bouwput was, en na een Powerpointpresentatie over het verloop van die verbouwing, werd de Nijdamzaal weer officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde door de fungerend voorzitter van de Damiate Band  het slot op die zaal  te openen. (zie onderstaand filmpje)

Daarna werd door de ca. 50 aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje nog verder gepraat en herinneringen opgehaald.

Van de Weefkring ontvingen we een prachtig geweven wandkleed voor de zaal. Dick Kreuger stelde een door hemzelf gemaakt kunstwerk voor die zaal bechikbaar. 

Door een van de aanwezigen werd aangeboden om gratis de nieuwe gordijnen voor de zaal te naaien, en nieuwe vrijwilligster Dicky maakte dit allemaal voor het eerst mee.

Dichterskring De Nieuwe Eglantier droeg haar steentje aan de feestelijke opening bij door het uitspreken van een gedicht  over de "herboren Schakel ". Dat was een hele bijzondere bijdrage.

Veel boeketten en planten werden aangeboden. Dat maakte de dag des te feestelijker.

Erg leuk dat de lokale pers bij deze heropening aanwezig was. Zie het artikel dat hieronder is geplaatst.

Burendag 23 september ook een succes.

De Schakel heeft  op die zaterdag de deuren wijd open gezet. En in de buurt was geflyerd om langs te komen Ruim 60 mensen hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging . Een aantal mensen heeft aangegeven graag van de lunchgelegenheid gebruik te maken Anderen waren geinteresseerd in een van de activiteiten. Voor velen was het een eye-opener. Die kennen het gebouw wel ( ze fietsen er vaak elke dag langs op weg naar werk) maar hadden geen idee wat zich achter de muren afspeelt. 

Een van de buren verbaasde zich erover dat we nooit iets doen met de mooie vlaggemast die in onze voortuin staat. Hij heeft gelijk. We beginnen met de vlag van de voormalige gemeente Schoten te laten wapperen.

Een andere buurman vroeg wanneer het buitenterras nu eindelijk open gaat!! Ook iets voor ons om over na te denken.

Weer een andere buurvrouw gaf aan binnenkort met haar visite de jeu de boulesbaan te willen gebruiken. Prima ontwikkelingen.

Iedereen werd verrast door een outdoor- en indooroptreden van Damiate Band Haarlem. Deze geslaagde middag eindigde om 17.00 uur.

 

Oranje is een prachtige kleur.....op het sportveld.

We zijn begin augustus 2023 twee dagen aan "de klus" geweest. Het bestuur blijkt over onvermoede talenten te beschikken. Het oubollige oranje in de hal van de Schakel is als sneeuw voor de zon verdwenen. Ervoor in de plaats is gekomen een erg vriendelijke licht olijfgroene muurverf.  Wat een verbetering. De hal lijkt tweemaal zo groot geworden.

Ook een mooie aktiviteit voor teambuilding. We hebben hard gewerkt en ook enorm gelachen.

En dat we tijdens de lunch door Restaurant Roads verrast werden met een onvervalste en heerlijke hamburger , maakte het allemaal nog leuker en gezelliger.

Hierna een impressie van de werkzaamheden ( en de mensen erachter)

 

Nijdamzaal  klaar.

Het heeft best lang geduurd. Van november '22 tot augustus '23 zijn we aan het verbouwen geweest.  Maar....het is klaar.

Wat een vreugdevol moment. De Schakel heeft voor een belangrijk deel een metamorfose ondergaan. Als sluitstuk van de verbouwingen  is de Nijdamzaal geheel gerenoveerd.

We gaan daar in september op gezellige wijze nog wat extra aandacht aan geven.

Hieronder  fotos van de gerenoveerde Nijdamzaal.

 

 

De Schakel was opeens weer even Jeugdhuis,

Op zondag 18 juni 2023 was het druk in de Schakel. Vanaf 11.00 uur kwamen jonge mensen ( tussen 8 en 16 jaar) bij elkaar voor een schaakmarathon. Liefst 96 jonge mensen bevolkten twee zalen van de Schakel om aan het eind van de dag te kunnen vaststellen wie winnaars van deze competitie waren.

Het was echt een feest. Niet alleen de jongeren deden hun best aan de schaaktafels. Hun ouders/begeleiders waren ook in ruime mate aanwezig En wat een geluk dat het prachtig weer was, en wat fijn dat we dan die enorm ruime voortuin hebben. Die werd dus zowel door jongeren als door begeleiders uitbundig gebruikt. Er werd zelfs een heuse boomhut van stokken gebouwd. Dat is toch precies wat we willen bereiken!!!  Laat onze locatie een ruimte zijn waarin fantasien uitgewerkt kunnen worden.

Hierna zijn enkele sfeerbeelden van die dag geplaatst.

 

 

De Schakel naar een nieuwe outfit

Vanaf november 2022 is er gewerkt om de Schakel te moderniseren. Achtereenvolgens is er een buitenterras met jeu de boulesbaan aangelegd, hebben we een prachtige berging gekregen, is er een heel ruim invalidentoilet gemaakt, zijn de meeste deuren  extra breed gemaakt in verband met betere toegankelijkheid voor met name minder validen,  is er heel veel geschilderd, is de toiletgroep helemaal op de schop genomen, zijn alle daarvoor in aanmerking komende lampen al vervangen door LED verlichting, en zijn we nu in de laatste fase van de vernieuwing van de Nijdamzaal, 

In deze zaal is de doorgang naar de keuken inmiddels gerealiseerd, is de openhaard weggehaald en het "gat" keurig aangeheeld, en is het nieuwe plafond aangelegd.

De electricien verzorgt de geheel nieuwe (LED) verlichting in de zaal, en de vloer zal met een pvc parketsysteem verfraaid worden. En de schilder zal zich met fraaie streken uitleven in deze zaal.

Ten behoeve van de restaurantfunctie ( te verzorgen door Roads) wordt een receptiemeubel en een koffiebar gemaakt.  Een fraaie hanglamp met sfeerverlichting boven de koffiebar zal de boel verder op vrolijken.

En dan kunnen we dus eindelijk toewerken naar een feestelijke heropening. 

 

En hoe nu verder???

Ja. we zijn er nog niet.

De hal, met een aan vervanging toezijnd plafond en zeer gedateerde oranje verf op de wanden, zal aangepakt gaan worden. Daarbij wordt tegelijk aandacht besteed aan isolatie waar mogelijk en LED verlichting.

De komende tijd zal veel energie getoken gaan worden in het duurzaam maken van het gebouw. Zoveel mogelijk isolatie, alle verlichting veranderen in LED, moderne (zuinige) verwarmingsapparatuur en zoveel mogelijk van het gas af.

De buitenkant zal ook aandacht van de schilder vragen.

Tenslotte staan we aan de vooravond van weer een grote verbouwing. De dienstwoning zal verbouwd worden tot 4 of 5 appartementjes ten behoeve van jongeren uit de zelfde doelgroep als die nu op onze zolder wonen